HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Ontvang subsidie om de leefbaarheid in uw buurt te vergroten

Ontvang subsidie om de leefbaarheid in uw buurt te vergroten (30-11-2018)

Dit item is verlopen op 31-01-2019.

Wie weet nu beter waar uw buurt voor warmloopt dan uzelf? Precies daarom kunnen uw ideeën een groot verschil maken. De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat goede ideeën voor de leefbaarheid ook echt de kans krijgen om tot bloei te komen. Voor initiatieven in kleine kernen en buurtschappen heeft de Provincie subsidie beschikbaar: ‘Subsidie voor Leefbaarheidsinitiatieven’.  

Er is veel mogelijk met deze subsidie. Van een pluktuin tot een filmhuis of een ontmoetingsruimte in een verzorgingstehuis. Als het de leefbaarheid in uw dorp of buurtschap maar bevordert. 

In het kort:

  • Uw initiatief bevindt zich in een kleine kern of in het buitengebied  
  • Uw initiatief moet bijdragen aan de leefbaarheid in uw dorp of buurtschap.
  • Het is belangrijk dat uw initiatief op steun kan rekenen van vele buurtgenoten. 
  • Als uw initiatief aan de voorwaarden voldoet, kunt u tot 50% subsidie krijgen.  

Gebiedscoöperatie O-gen helpt

Het aanvragen van een subsidie kan soms lastig zijn. Renswoude ligt in het oosten van de provincie Utrecht, dus u kunt rekenen op hulp van de Gebiedscommissie Utrecht-Oost. Zij denken met u mee, organiseren nuttige workshops en begeleiden u bij het doen van uw aanvraag. Kijk voor meer
informatie op de website van O-gen. Daar vindt u ook de Kleine Kernen-kaart waarop u kunt zien of uw dorp of buurtschap onder de kleine kernen valt die in aanmerking komen voor deze leefbaarheidssubsidie.  

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Gebiedscoöperatie O-gen door of te bellen naar 033 277 6390 of door een e-mail te sturen naar secretariaat@o-gen.nl  met als onderwerp ‘initiatief leefbaarheid’.