HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Oktober 2021: Renswoude voor elkaar

Oktober 2021: Renswoude voor elkaar (15-06-2021)

Veel mensen voelen zich wel eens alleen en kunnen het gevoel hebben zich niet verbonden te voelen. Om eenzaamheid tegen te gaan en samen verbinding te zoeken is de kopgroep ‘Renswoude voor elkaar’ opgericht. De maand oktober zetten wij in het teken van verbinding, door verschillende activiteiten te organiseren en initiatieven op te zetten.

In 2018 is het actieprogramma ‘Eén tegen Eenzaamheid’ gelanceerd door minister Hugo de Jonge (VWS) om de trend van eenzaamheid onder ouderen te doorbreken. De gemeente Renswoude heeft zich ook aangesloten bij ‘Eén tegen Eenzaamheid’. Wethouder A. Wijs heeft op 1 februari 2021 zijn handtekening gezet onder dit landelijke actieprogramma tegen eenzaamheid. Om het lokale plan uit te werken is een kopgroep opgericht, met als naam “Renswoude voor elkaar.” De kopgroep bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende organisaties in Renswoude, zoals SWO, Taalhuis Renswoude en de gemeente.

Samen verbinding zoeken

Het doel van de kopgroep is om met elkaar eenzaamheid tegen te gaan door samen verbinding te zoeken. Daarom zetten wij de maand oktober in het teken van Renswoude voor elkaar. In deze maand worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor inwoners van Renswoude: zowel voor jong, als voor oud. Hoe de invulling er precies uit gaat zien, zullen wij later met u delen.