HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Meedenkers/beheerders gezocht voor het opzetten van buurpreventie via Whatsapp!

Meedenkers/beheerders gezocht voor het opzetten van buurpreventie via Whatsapp! (19-01-2017)

Dit item is verlopen op 19-02-2017.

‘Samen werken aan een veilige buurt’
De gemeente Renswoude is benaderd door een inwoner die aan de slag wil met buurtpreventie via de Whatsapp, om zo de veiligheid in Renswoude te verhogen. De gemeente en politie ondersteunen dit initiatief van harte. We hebben daarom gezamenlijk besloten om een bijeenkomst te organiseren om met andere geïnteresseerden na te denken over de wijze waarop we dit kunnen opzetten voor heel Renswoude.

Omdat wellicht niet iedereen bekend is met WhatsApp volgt hier een korte uitleg. WhatsApp is een applicatie om berichten, bestanden en foto´s met elkaar uit te wisselen. Om WhatsApp te kunnen gebruiken heb je een smartphone met een databundel (of Wifi-verbinding) nodig. Dan is het versturen van de berichten gratis. In een WhatsApp-groep kunnen maximaal 100 deelnemers aangemeld worden. Een WhatsApp-groep kan gebruikt worden als een vorm van buurtpreventie. Via de groep wisselen bewoners van een bepaalde wijk onderling makkelijk en snel informatie uit. Bijvoorbeeld bij verdachte personen/verdacht gedrag of een verdachte situatie.

WhatsApp-groepen in Renswoude kunnen goed werken tegen allerlei vormen van criminaliteit en overlast. Daarnaast geeft dit een verbetering van de saamhorigheid in de wijk en het verhoogt het veiligheidsgevoel bij veel bewoners.

Oproep: wie wil met ons meedenken bij het opzetten van buurtpreventie WhatsApp-groep(en) in Renswoude? Aanmelden kan via a.eilander@renswoude.nl.

We weten dat er al twee buurtpreventie WhatsApp-groepen actief zijn in Renswoude, misschien zijn dit er meer. De beheerders van deze WhatsApp-groepen worden ook opgeroepen om zich te melden via a.eilander@renswoude.nl.