HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Medio augustus worden de spoortunnels Voorpoort geplaatst!

Medio augustus worden de spoortunnels Voorpoort geplaatst! (11-07-2018)

Dit item is verlopen op 30-09-2018.

Afsluiting Onderweg/Klompersteeg en aantal dagen geen treinverkeer
Medio augustus worden de opgebouwde onderdoorgangen (een fietstunnel en een autotunnel) in het project de Voorpoort ingereden. Een bijzondere gebeurtenis, waarbij platformwagens van Mammoet de grote betonnen tunnels in een paar uur op hun plaats rijden. Donderdag 23 augustus is, naar verwachting, de dag dat dit plaatsvindt. De definitieve planning is op de website www.voorpoort.nl te vinden. Het tijdstip waarop de tunnels worden ingeschoven is pas een week van tevoren bekend.
Op de dag dat de tunnels in het spoor worden gereden, worden bij beide spoortunnels plekken ingericht waar u het inrijden veilig kunt volgen. Bij de autotunnel gebeurt dit nabij de Truckwash aan de Arkeneel, bereikbaar via Voorpoort. En bij de fietstunnel is dat nabij het Fort aan de Buursteeg.

Het plaatsen van de spoortunnels brengt de nodige werkzaamheden met zich mee. Onderstaand leest u een overzicht van de werkzaamheden die in augustus zullen plaatsvinden:

Intrillen van de damwanden
Op 11 en 12 augustus 2018 (data onder voorbehoud) worden op de plaats waar de auto- en de fietstunnel komen, de damwanden ingetrild. Het geluid dat deze werkzaamheden veroorzaakt kan tot 10 kilometer ver te horen zijn. Het moment waarop het werk plaatsvindt, is afhankelijk van de voortgang in de komende weken.

Geen treinen tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen
Niet alleen bij Voorpoort wordt aan het spoor gewerkt, maar ook op andere locaties op het traject Utrecht Centraal - Ede-Wageningen. Zo wordt bijvoorbeeld ook de spoortunnel bij station Driebergen-Zeist in dezelfde periode ingereden. Daardoor rijden er tussen 11 augustus 01.00 uur ’s nachts tot maandag 27 augustus 5.00 uur geen treinen op het traject Utrecht Centraal - Ede-Wageningen en Utrecht Centraal - Rhenen. Op deze trajecten worden bussen ingezet. De reizigersinfo wordt verzorgd door ProRail.

Afsluiting N418
In verband met de hierboven omschreven werkzaamheden rond het inrijden van de spoortunnel zijn de N418/de Klompersteeg en de Onderweg grotendeels afgesloten voor doorgaand verkeer in de periode van 22 augustus 1.00 uur tot 27 augustus 5.00 uur.

Bereikbaarheid Grebbelinie Bezoekerscentrum en Grebbelounge op het Fort aan de Buursteeg van 22 tot en met 26 augustus
Te voet en per fiets zijn het Grebbelinie Bezoekerscentrum en de Grebbelounge op het Fort aan de Buursteeg bereikbaar vanaf de Klompersteeg. De parkeerplaats op het Fort aan de Buursteeg is deze periode per auto niet bereikbaar.

Let op: gedurende de uren dat de spoortunnels op donderdag 23 augustus worden ingereden is het Fort enige tijd geheel niet bereikbaar.

En tot slot: Wegwerkzaamheden A12/A50, knooppunt Waterberg-Grijsoord
Van 27 juli tot 6 augustus zijn er wegwerkzaamheden op de A12/A50, knooppunt Waterberg- Grijsoord. De rijrichting naar Utrecht wordt volledig afgesloten.