HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Junior Cyber Agents uit Renswoude gehuldigd door burgemeester en politie

Junior Cyber Agents uit Renswoude gehuldigd door burgemeester en politie (30-06-2021)

burgemeester, politieagenten en cyber agents

Vrijdag 4 juni 2021 was een bijzondere dag voor een aantal kinderen uit de gemeente Renswoude. Zij werden officieel gehuldigd tot Junior Cyber Agent van de gemeente. De afgelopen weken werden de kinderen via HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leerden ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zoals bijvoorbeeld de gemeente. De politie en burgemeester zijn dan ook erg blij met deze Junior Cyber Agents.

Burgemeester Petra Doornenbal: Ik ben zo trots op onze 91 cyberagents, die gemeente en politie bijstaan in de zoektocht naar de online boeven. Dit jaar zijn de winnaars Thom van den Brandhof (Bugatti), Evan Veldhuizen (Nave), Stijn Bakker (Augustijn), Verienne Rombout (Verienne) en Rachel Veldhuizen (LuckyxRachel). Wat is het ontzettend knap wat jullie hebben bereikt. Ik heb veel van jullie geleerd en hoop dat te mogen blijven doen van al onze cyberagents, zet hem op!

De zoektocht naar Cyber Agents gaat door

De gehuldigde Cyber Agents waren de afgelopen weken de beste spelers van HackShield. Via een Basistraining en Quests (aanvullende opdrachten en uitdagingen) leerden zij alles over veilig internetten.

Ook na de huldiging blijft de gemeente Renswoude zoeken naar Junior Cyber Agents. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden via www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger de gemeente is!