HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Jongerenonderzoek van start: help je mee?

Jongerenonderzoek van start: help je mee? (05-05-2021)

Hoe gaat het met de jongeren in Renswoude? GGD regio Utrecht (GGDrU) voert in nauwe samenwerking met gemeenten uit de provincie Utrecht van begin maart tot en met eind mei 2021 een grootschalig online vragenlijstonderzoek uit, onder jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar. Het onderzoek zorgt voor een beter beeld van de gezondheidssituatie van jongvolwassenen. Help je mee om het onderzoek onder de aandacht te brengen?

Waarom specifiek onderzoek bij deze leeftijdsgroep?

In de leeftijdsfase van puber naar volwassene verandert er van alles. Bijvoorbeeld de relatie met ouders, opleiding, woonsituatie, vriendschappen en gezond gedrag. Jongeren van deze leeftijdsgroep zijn tot op heden beperkt in beeld via de andere gezondheidsonderzoeken (monitors) van de GGD. Dit, terwijl gemeenten wel behoefte hebben aan informatie over bijvoorbeeld mentale gezondheid, middelengebruik, mantelzorg, eenzaamheid, schulden en seksuele gezondheid.

Doel van het onderzoek

Met behulp van de informatie die we via deze online vragenlijst verzamelen, krijgen we een beter beeld van de gezondheidssituatie van jongvolwassenen. Hierdoor kunnen we met het ontwikkelen van beleid beter aansluiten op de situatie en behoefte van de jongeren. Help je ook mee met het verspreiden van de vragenlijst? We gaan de jongeren benaderen via ons netwerk en via sociale media. De vragenlijst vind je hier: https://jongerenonderzoek.ggdru.nl. Hier vind je ook een toolkit https://jongerenonderzoek.ggdru.nl/toolkit/ met materiaal wat je kunt gebruiken om jouw netwerk te vertellen over dit onderzoek. Help je ons mee? Alvast bedankt!