HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Jeugdfonds Sport en Cultuur

Jeugdfonds Sport en Cultuur (02-05-2019)

Dit item is verlopen op 02-06-2019.

Kent u kinderen die vanwege geldgebrek niet kunnen sporten of mee kunnen doen aan culturele activiteiten? Denkt u dan eens aan het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in de gemeente Renswoude.  1 op de 9 kinderen groeit op in een gezin dat moet rondkomen van een minimuminkomen. Ook in de gemeente Renswoude leven kinderen en jongeren in gezinnen die op of onder de armoedegrens leven. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur bieden deze kinderen een steuntje in de rug door het betalen van het lidmaatschap en benodigde attributen. Sporten wordt tot een max. van € 250,- vergoed en culturele activiteiten tot een max. van € 450,-. Voor zwemles in de zwembad de Vallei in Veenendaal kunt u ook een aanvraag  indienen. De Rabobank Foundation, het landelijke maatschappelijke fonds van alle Rabobanken ondersteunt de missie van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Intermediairs Jeugdfonds Sport en Cultuur

Professionals uit onder andere het onderwijs, de jeugdzorg en het maatschappelijk werk zijn de intermediairs voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Zij kennen de thuissituatie van het kind en kunnen een aanvraag indienen. Meer informatie op https://jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/voor-ouders/

U kunt terecht bij het Dorpsteam voor het aanvragen van één van deze voorzieningen, maar ook voor andere hulpverlening zoals het bespreken van  uw schulden, of alle problemen die hierdoor kunnen ontstaan.

Spreekuur Maatschappelijk Werk in de bibliotheek

Onze maatschappelijk werker, Liesbeth Bouman, houdt elke eerste vrijdag van de maand van 9.00 tot 10.00 spreekuur in de bibliotheek voor een vrijblijvend gesprek.  U kunt haar ook op werkdagen van 9 tot 12 uur rechtstreeks bellen op nr. 06- 30149978

NB Per 1 juli wordt het spreekuur elke tweede vrijdag van de maand gehouden.  Het spreekuur is dan 12 juli van 9.000 – 10.00.