HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Inloopavond 60 km/h maatregelen buitengebied (18 september 2019)

Inloopavond 60 km/h maatregelen buitengebied (18 september 2019) (04-09-2019)

Dit item is verlopen op 22-09-2019.

Op 18 september a.s. van 19.30 tot 21.00 uur wordt er een inloopavond georganiseerd over de 60 km/h maatregelen in het buitengebied. Deze inloopavond wordt gehouden in het verenigingsgebouw Rehoboth.
Het buitengebied van Renswoude is als sinds enkele jaren grotendeels een 60 km/uur gebied. Dit is vooral te zien aan de bebording die op diverse plaatsen in het gebied zijn aangebracht. Echter is de mening van de diverse verkeerskundigen dat ook uit de inrichting van de weg moet blijken dat er een 60km/u regime geldt. Dat betekent dat er in het buitengebied aanvullende maatregelen moeten worden gerealiseerd. Deze maatregelen zijn gericht op het verlagen van de snelheid door het realiseren van drempels, plateaus en wegversmallingen op aantal efficiƫnte locaties, zoals kruisingen en lange rechtstanden. In de achterliggende jaren is dat al uitgevoerd op verschillende plaatsen in het buitengebied (Emminkhuizerlaan, Ubbeschotereweg, Veenweg, Spoorlaan) maar in een groot deel van het buitengebied ontbreken deze maatregelen. Daarom heeft de gemeenteraad van de gemeente Renswoude besloten om deze maatregelen ook te realiseren in het resterende gedeelte van het buitengebied. Het is de bedoeling dat de 1e fase van deze werkzaamheden nog dit najaar worden uitgevoerd. In de komende jaren worden de resterende maatregelen gerealiseerd bij de verwachte reconstructie van verschillende wegen in het buitengebied.

Graag zouden wij met u in gesprek gaan tijdens de inloopavond waar wij u als betrokken bewoner voor uit willen nodigen. Deze inloopavond wordt gehouden op 18 september van 19.30 uur tot 21.00 uur, locatie Rehoboth (Taets van Amerongenweg 80). Tijdens deze avond willen wij graag uw mening over de voorgestelde maatregelen en de locatie. Op deze avond zijn er detailtekeningen aanwezig waarop de maatregelen zijn uitgewerkt, en is ook de huidige aannemer voor het wegonderhoud (Van Doorn uit Geldermalsen) aanwezig. Zijn kunnen u e.e.a. vertellen over de uitvoering en de planning van de werkzaamheden.

Wij zien uit naar uw komst!

Vanuit de gemeente wordt het project begeleid door dhr. F. van Drie. Voor vragen is hij bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente (0318-578150) of via de e-mail: f.van.drie@renswoude.nl