HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Huur voor mei wordt later afgeschreven

Huur voor mei wordt later afgeschreven (03-05-2021)

De huur voor een gemeentelijke huurwoning die normaal op de eerste werkdag van de maand wordt afgeschreven, wordt deze maand pas op 17 mei van de rekening afgeschreven.

Huurincasso's op de eerste werkdag van de maand

Voor alle nieuwe huurcontracten geldt sinds 2014 dat de huur op eerste werkdag van de maand wordt geïncasseerd. Helaas is het in de maand mei niet goed gegaan met de bestanden die naar de bank zijn gestuurd. De huur wordt nu pas op 17 mei afgeschreven. Vanaf 1 juni wordt de huur weer op de normale datum afgeschreven.

Voor huurders waar deze maand voor het eerst huur wordt geïncasseerd geldt dat de huur op 4 mei wordt afgeschreven.

Is het voor u heel onhandig dat de huur later pas op 17 mei wordt afgeschreven?
U kunt het bedrag zelf overmaken naar NL97 BNGH 0285 1612 45 met als omschrijving: huur *UW ADRES*.
Stuur dan voor donderdag 6 mei een mail naar huur@renswoude.nl  om te laten weten dat u het geld heeft overgemaakt, dan kunnen wij de afschrijving van 17 mei annuleren.

E-mailadres onbekend

Er is hierover een e-mail verstuurd naar de betreffende huurders. Wij hebben echter niet van alle huurders een e-mailadres. Heeft u geen bericht ontvangen en wilt u wel berichten over de huurbetaling via mail ontvangen? U kunt uw e-mailadres doorgeven met het formulier "Uw contactgegevens voor huur".

Huurincasso's rond de 15e of de 25e

Bij een aantal huurders wordt de huur altijd rond de 15e of de 25e van de maand afgeschreven. Dit gaat in de meeste gevallen om contracten van vóór 2014. Hierbij is niets gewijzigd. De huur wordt op de gebruikelijke datum afgeschreven.