HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Huiswaarts en het belang van kernbinding bij uw inschrijving.

Huiswaarts en het belang van kernbinding bij uw inschrijving. (14-07-2021)

Huurwoningen die beschikbaar komen in Renswoude worden aangeboden via Huiswaarts.nu. Op deze site kunt u zich inschrijven wanneer u voor een huurwoning in aanmerking wilt komen. U moet zelf reageren op de woningen die daar aangeboden worden. Een aantal van de beschikbare woningen wordt geadverteerd met voorrang voor mensen die KERNBINDING hebben met Renswoude. Wat is nu die kernbinding?

Maatschappelijke kernbinding betekent dat u minimaal 6 jaar in Renswoude woont, óf de afgelopen 10 jaar 6 aaneengesloten jaren in Renswoude hééft gewoond.

Economische kernbinding betekent dat u minimaal 18 uur per week in Renswoude werkzaam bent. Dit moet u aantonen met een werkgeversverklaring.

Bestaande woningen worden in een aantal gevallen met voorrang kernbinding geadverteerd, zoals recent de Scholeksterweide en het Binnenveld. In 2022/2023 worden er nieuwe woningen opgeleverd aan de Taets van Amerongenweg. Deze worden ook weer aangeboden via Huiswaarts.nu. Ook een deel van deze woningen gaan we met voorrang kernbinding Renswoude adverteren. Om voorrang te krijgen op deze woningen moet uw kernbinding wel goed zijn verwerkt in uw inschrijving.

Staat u al ingeschreven bij Huiswaarts? En is uw “kernbinding” nog niet geactiveerd terwijl u wel aan de voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met Mw. Ingrid Walda via i.walda@renswoude.nl. Zet in de mail uw naam, uw inschrijfnummer van Huiswaarts en waarom u voor de kernbinding in aanmerking komt. Na controle kan uw inschrijving aangepast worden.