HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Hondenpoep? Weg met die troep!

Hondenpoep? Weg met die troep! (02-02-2017)

Dit item is verlopen op 31-03-2017.

Hondenpoep is voor veel inwoners al jaren een bron van ergernis. Burgers en de gemeente zijn samen verantwoordelijk voor het schoonhouden van Renswoude.

Hiervoor heeft de gemeente een aantal regels opgesteld die nageleefd moeten worden.

Overal in de gemeente bent u verplicht de uitwerpselen van uw hond op te ruimen. Op alle voor publiek toegankelijke plaatsen (parken, speelpleinen, openbare wegen, paden etc.) dient u de hond aan de lijn te houden. Enkel op een hondenuitlaatplek mag u de hond los laten lopen. Met een hondenpoepzakje kan de poep hygiënisch en snel van de grond worden verwijderd. Neem dan ook altijd ten minste één hondenpoepzakje mee als u uw hond uitlaat. Het zakje kunt u in één van de hondenpoepafvalbakken gooien, maar natuurlijk ook thuis in de afvalbak.

Iedereen wil in een schone leefomgeving wonen, spelen en werken. U doet uw medemens er een enorm plezier mee door de hondenpoep van uw hond netjes op te ruimen. Het aanlijnen van uw hond en het opruimen van de uitwerpselen van uw hond kunnen u overigens ook een behoorlijke boete besparen.

Schepjes en zakjes voor het opruimen van hondenpoep zijn beschikbaar op de gemeentewerf, Molenstraat 12 te Renswoude. De gemeentewerf is op donderdag- en vrijdagochtend geopend tussen 09:00 en 12:00 uur.

Samen zorgen we voor een schoon Renswoude. Alvast bedankt voor uw medewerking!