HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Heterdaadoefeningen in Renswoude succesvol: de ‘boeven’ zijn gepakt

Heterdaadoefeningen in Renswoude succesvol: de ‘boeven’ zijn gepakt (18-10-2018)

Dit item is verlopen op 18-11-2018.

Vandaag (18/10) waren er twee heterdaadoefeningen ('s middags en 's avonds) in de gemeente Renswoude. Doel van deze heterdaadoefening was onder andere de samenwerking tussen politie en de inwoners te versterken. Mede dankzij de inzet van Burgernet en de WhatsApp-groepen konden de boeven gepakt worden.

De 112-meldingen van de inwoners bij verdachte situaties zijn belangrijke informatie voor de politie die niet op elk moment overal kan zijn. Dankzij deze meldingen en signalen uit de WhatsApp-groepen kan de politie sneller op de juiste plek zijn en mogelijk de crimineel op heterdaad aanhouden.

Om de oefeningen zo realistisch mogelijk te laten verlopen zijn deze niet van tevoren aangekondigd.

Buurtpreventie via WhatsAppgroepen

Via WhatsApp houden bewoners in hun eigen buurt een extra oogje in het zeil. WhatsApp-groepen in Renswoude kunnen goed werken tegen allerlei vormen van criminaliteit en overlast. Daarnaast geeft dit een verbetering van de saamhorigheid in de wijk en het verhoogt het veiligheidsgevoel bij veel bewoners.

Aanmelden kan via: www.renswoude.nl/buurtpreventie

Burgernet

Burgernet is een telefonisch netwerk waarbij je een tekst of spraak-bericht van de politie krijgt als iemand in jouw buurt wordt gezocht. Dat kan voor een vermissing zijn, maar ook voor een inbraak of overval. Je kan direct reageren, als je wat ziet. Het principe van Burgernet is: hoe meer ogen op straat, hoe hoger de kans dat een vermist iemand teruggevonden of een verdachte opgepakt wordt. Je helpt dus met het veiliger maken van jouw eigen wijk.

Meedoen is niet moeilijk! Je kunt je aanmelden via www.burgernet.nl of installeer de app op je telefoon. Via je GPS weet de app je locatie en stuurt het berichten door over de omgeving waar jij je dan bevindt.