HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  'Het nieuwe jaar is begonnen!'

'Het nieuwe jaar is begonnen!' (13-01-2021)

Dit item is verlopen op 12-03-2021.

Daarmee kunnen we het bijzondere pittige jaar achter ons laten en fris beginnen. Persoonlijk zie ik het helemaal zitten met 2021! Het is het laatste volledige jaar van deze collegeperiode en samen met de raad en de wethouders staan we voor keuzes die impact hebben voor onze ruimte. Keuzes voor de toekomst. Bijvoorbeeld over woningbouw: waar en hoeveel woningen? Maar ook over de invulling van energieopwekking: waar, hoe en het draagvlak.

En over hoe en wanneer we weer kunnen opstarten en samenleven als we gevaccineerd zijn tegen het COVID-virus. Gelukkig kunnen we dit in politiek Renswoude in een goede sfeer doen. Wat waardevol is dat! Het wordt vast een boeiend, maar ik hoop ook een bloeiend jaar. Er staan mooie perspectiefrijke zaken voor ons: We hopen dat ons brandweerkorps voor de zomervakantie de nieuwe brandweerkazerne in gebruik kan nemen en al hebben we met zoveel onzekerheden geen voorbereidingen kunnen doen voor het jubileum van het 700-jarig bestaan van Renswoude, is dit natuurlijk wel een mooi feit; van harte gefeliciteerd allemaal! Wellicht kunnen we dit bijzondere jubileum later dit jaar nog vieren. Met de vaccinaties in het vooruitzicht hoop ik dat we komend jaar toch ook al weer mooie ontmoetingen kunnen hebben.

Het is in Renswoude een traditie om elkaar te treffen in de eerste week van januari bij de nieuwjaarsmarkt in De Hokhorst. Dat lukt dit keer niet, we hebben wel een kleine terugblik op 2020 in beeld gebracht. Deze is te zien op www.renswoude.nl en op de Facebookpagina van de gemeente. U kunt in dit filmpje ook kennismaken met onze eerste kinderburgemeester: Daantje Kluts. Samen met haar hoop ik zaken die belangrijk zijn voor de kinderen van Renswoude te bespreken en te bezien of we daar samen actie voor kunnen ondernemen. Wij zullen dan ook samen bij bijzondere gelegenheden aanwezig zijn.

We leven in een roerige tijd, wij zitten midden in een lockdown, werken thuis, kinderen krijgen thuis les en we zijn in afwachting van de vaccinaties. We hebben (te)veel besmettingen. Quarantaines, ziek zijn, binnen blijven.... het heeft een stevige impact op ons leven. Er zijn mensen die de muren op zich af voelen komen en mensen die in grote problemen verkeren vanwege gesloten bedrijven. De term “hou vol” klinkt intussen erg afgezaagd, zeker als de problemen zo groot zijn. Toch hoop ik van harte dat het perspectief van de vaccinaties u kracht biedt om mentaal overeind te blijven. Schroom niet om hulp te vragen. Bij uw buren, familie of bij de gemeente. Als eerste overheid willen we u graag ondersteunen met praktische zaken en met u meedenken waar we kunnen. 2021 is het jaar van de hoop. Het jaar met perspectieven. En die zijn er. Wat kunnen we dat goed gebruiken!!

Ik wens u allen een perspectiefrijk, gezond en liefdevol 2021

Groet van uw burgemeester, Petra Doornenbal