HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Gezondheidsmonitor regio Utrecht 2020

Gezondheidsmonitor regio Utrecht 2020 (05-10-2020)

Het onderzoek naar de gezondheid van inwoners van 18 jaar en ouder in 26 Utrechtse gemeenten

Bent u tevreden over de wijk waarin u woont? Voelt u zich weleens eenzaam? Denkt u dat u genoeg beweegt en zijn er ook mogelijkheden voor? Allemaal punten waar uw gemeente iets van moet weten, om er ook iets aan te kunnen doen. GGD regio Utrecht (GGDrU) voert daarom een gezondheidsonderzoek uit in uw gemeente. Heeft u de vragenlijst van het onderzoek ontvangen? Dan kunt u een belangrijke rol spelen voor het lokale gezondheidsbeleid van uw gemeente.

Start gezondheidsonderzoek onder inwoners van 18 jaar en ouder

GGD regio Utrecht is in september 2020 een gezondheidsonderzoek gestart onder inwoners in de leeftijd van 18 jaar en ouder. Eind september hebben 108.000 inwoners uit 26 Utrechtse gemeenten een brief ontvangen met daarin de uitnodiging om een (digitale) vragenlijst in te vullen.

Gezondheidsinformatie van inwoners belangrijk voor plannen gemeenten

De vragenlijst bestaat uit verschillende soorten vragen. Denk hierbij aan vragen over roken, lichamelijke klachten, bewegen en psychische problemen. De gegevens uit het onderzoek vormen een belangrijke basis voor de ontwikkeling van het lokale gezondheidsbeleid. Met de onderzoeksresultaten kunnen gemeenten activiteiten organiseren om de gezondheid en het woonomgeving van inwoners te verbeteren. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen, die uitgenodigd zijn om mee te doen  aan het onderzoek, de vragenlijst invullen. Zo kunnen we een goed beeld van de gezondheidssituatie van de gemeenten vormen. Heeft u een vragenlijst ontvangen van de GGD? Dan kunt u een belangrijke rol spelen voor het lokale gezondheidsbeleid van uw gemeente.

Persoonlijk leefstijladvies

Inwoners die de digitale vragenlijst hebben ingevuld kunnen na de vragenlijst een persoonlijk leefstijlprofiel inkijken. Op basis van de gegeven antwoorden delen we tips voor een gezonde leefstijl en meer informatie.

Geen vragenlijst ontvangen, maar wel geïnteresseerd in onderzoek?

Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel meedoen aan onderzoeken van de GGD? Meld u dan aan voor het inwonerspanel van GGD regio Utrecht. U ontvangt dan ongeveer vier keer per jaar een digitale vragenlijst. U kunt dan vragen beantwoorden over gezondheid en bijvoorbeeld uw mening geven over het beleid en de zorg in uw gemeente. U kunt zich hiervoor aanmelden via: www.panelggdru.nl

Meer weten?

Meer informatie vindt u bij de veel gestelde vragen. www.ggdru.nl/gezondheidsonderzoek2020