HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Gemeenten en CIF ondertekenen convenant 'aanleg glasvezel buitengebied'

Gemeenten en CIF ondertekenen convenant 'aanleg glasvezel buitengebied' (25-04-2017)

Dit item is verlopen op 11-07-2017.

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeente Renswoude, een gedeelte van Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg en een heel klein stukje Veenendaal. Als 50 % van de inwoners zich aanmeldt voor een glasvezelabonnement, wordt er glasvezel aangelegd.

Samen met drie Gelderse gemeenten Ede, Barneveld en Scherpenzeel vormen de genoemde gebieden de regio “Gelderse Vallei Midden”. Het bedrijf CIF, gespecialiseerd in de aanleg van glasvezel op het platteland, wil starten met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de regio. Hiervoor is op 18 april 2017 de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ gestart. In totaal gaat het om ruim 5.900 huishoudens en bedrijven.

Doet u mee?

Om daadwerkelijk te starten met de aanleg, moet minimaal 50% van de inwoners vóór 10 juli 2017 een glasvezelabonnement afnemen. U kunt kiezen uit diensten van zes verschillende aanbieders. Naast een abonnement betaalt u een vastrechtvergoeding van € 12,50 per maand of eenmalig € 1.600,-.

Meer informatie is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

Startsein gegeven in Renswoude

Op 18 april is het startsein voor de campagne “Glasvezel Buitenaf” gegeven in Renswoude. Wijnand van Triest, eigenaar van camping de Grebbelinie en buurtambassadeur in Renswoude sloot het eerste abonnement af met een dienstenaanbieder.

Ondertekening van het convenant

Op 24 april hebben de wethouders van gemeente Renswoude, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg het convenant met CIF ondertekend. In dit convenant worden afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van de glasvezel en de leges & degeneratiekosten en de garantie.