HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Gemeente Renswoude en BPD tekenen overeenkomst voor 18 woningen op Taets van Amerongenweg

Gemeente Renswoude en BPD tekenen overeenkomst voor 18 woningen op Taets van Amerongenweg (20-02-2018)

Dit item is verlopen op 31-05-2018.

BPD tekende op 14 februari jl. met de gemeente Renswoude een overeenkomst voor 18 koopwoningen aan de Taets van Amerongenweg in Renswoude.

Bij het project ‘Herstructurering Taets van Amerongenweg’ wordt door de gemeente Renswoude in samen werking met het Gemeentelijk Woningbedrijf Renswoude een gedeelte van het woningbezit van het Gemeentelijk Woningbedrijf vernieuwd. Bij deze vernieuwing worden 23 sociale huurwoningen gesloopt en worden er in totaal 63 duurzame en energiezuinige woningen (de sociale huurwoningen zelfs nul-op-de-meter) teruggebouwd. Van deze 63 woningen worden er 45 gerealiseerd als sociale huurwoning, en 18 als koopwoning.  Voor deze koopwoningen is BPD al vanaf het begin traject betrokken, wat uiteindelijk resulteert in een getekende koopovereenkomst.

Van de 18 koopwoningen worden er 13 uitgevoerd als eensgezins(rij)woningen en 5 als  levensloop(rij)woningen, direct aangrenzend aan het Dorpshart van Renswoude. Over enige maanden is er meer informatie beschikbaar over het ontwerp en de verkoopprijzen van de woningen. Verwacht wordt dat de koopwoningen in de zomer van 2018 op de markt komen. De bouw start waarschijnlijk in het 4e kwartaal 2018. Bij de start van de bouw zal de gemeente de huurwoningen gaan toewijzen.
 

Over de gemeente Renswoude

De gemeente Renswoude heeft als een van de weinige gemeenten nog een Gemeentelijk Woningbedrijf, en heeft daarmee een behoorlijk aantal woningen van het dorp in eigendom. De gemeenteraad heeft in maart 2015 het besluit genomen om in het kader van het toekomstbestendig houden van het Gemeentelijk Woningbedrijf deze herstructurering als project op te pakken.

Over BPD

BPD is een Europese gebiedsontwikkelaar die de missie heeft om woon- en leefomgevingen te verwezenlijken die zelf ook leven: creating living environments. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van bijna 330.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen Europeanen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. BPD is onderdeel van Rabo Vastgoedgroep. Voor meer informatie: www.bpd.nl.