HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Een complimentje van de controleur

Een complimentje van de controleur (05-12-2016)

Dit item is verlopen op 31-12-2016.

Nieuwe toezicht- en handhavingscampagne FrisValley
Alcoholcontroleurs van FrisValley – het alcoholmatigingsproject van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen – complimenteren vanaf 1 december 2016 alcoholverstrekkers en jongeren die zich houden aan de alcoholregels (‘Geen 18? Dan geen alcohol!’). Wie dat doet, kan rekenen op een complimentenkaartje waarmee een aantal leuke prijzen is te winnen.

Het regionale alcoholmatigingsproject heeft het afgelopen jaar, op verschillende manieren, aandacht gevraagd voor de gevaren van te vroeg, te vaak en te veel alcoholgebruik door jongeren. Na de zomer deed FrisValley bijvoorbeeld mee aan de landelijke campagne NIX zonder ID. Met ingang van 1 december 2016 organiseert FrisValley een aantal maanden een publieksvriendelijke campagne waarbij het vooral gaat om het toezicht op en de handhaving van de alcoholregels. Toezichthouders – de alcoholboa’s – delen complimentenkaartjes uit aan alcoholvertrekkers en jongeren die zich aan de alcoholregels (‘Geen 18? Dan geen alcohol!’) houden. Wie zijn of haar adresgegevens op de website van FrisValley achterlaat, maakt kans op leuke prijzen.

Ouders van NIX

FrisValley richt zich niet alleen op jongeren, maar vooral ook op het netwerk rondom jongeren, zoals ouders, horeca, sportverenigingen, kerken en supermarkten. Toezichthouders en handhavers gaan in december op pad om alcoholverstrekkers en jongeren die zich aan de regels houden, te complimenteren.

Voor het einde van het jaar start overigens een nieuwe campagne die is gericht op ouders. Deze campagne – Ouders van NIX – geeft ouders tips over hoe zij kunnen omgaan met alcoholregels bij de opvoeding van hun kinderen.

Over FrisValley

FrisValley 3.0 is het alcoholmatigingsproject van de gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen. Onder het motto ‘Nog geen 18? Dan geen alcohol!’ wijst FrisValley jongeren op de gevaren van te vroeg, te veel en te vaak alcoholgebruik. FrisValley richt zich vooral op het netwerk rond jongeren: ouders, scholen, sportclubs, horeca en supermarkten.