HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Bodemkwaliteitskaart PFAS vastgesteld

Bodemkwaliteitskaart PFAS vastgesteld (15-06-2021)

PFAS worden op veel plekken aangetroffen in de bodem. De concentraties zijn over het algemeen laag, met uitzondering van zogenaamde PFAS-bronlocaties. Dat zijn plekken waar met PFAS houdende stoffen is gewerkt, bijvoorbeeld in sommige fabrieken en op brandweer-oefenlocaties.

Om een beter beeld te krijgen van de verspreiding van PFAS in het milieu zijn de afgelopen jaren metingen uitgevoerd. Dat is ook gebeurd in de provincie Utrecht. Hierdoor is een goed beeld verkregen van de verspreiding van PFAS in de bodem.

Tot nu toe moest elke partij grond die in Renswoude toegepast werd, op PFAS onderzocht worden. Dat hoeft nu niet meer, omdat de gemeente op 25 mei jl. een zogeheten bodemkwaliteitskaart voor PFAS heeft vastgesteld. Deze kan gebruikt worden om aan te tonen hoeveel PFAS er in de toe te passen grond zit. Daarmee is het in de meeste gevallen niet meer nodig om de grond op PFAS te onderzoeken.
Indien u een toelichting wenst of de stukken wilt inzien kan dit. U kunt hiervoor contact opnemen met mevrouw C.J.M. van den Heuvel via 0318-578 161 of per e-mail via c.van.den.heuvel@renswoude.nl