HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Biesbosserweg tijdelijk afgesloten voor verkeer (1 okt t/m 30 nov.)

Biesbosserweg tijdelijk afgesloten voor verkeer (1 okt t/m 30 nov.) (19-09-2018)

Dit item is verlopen op 01-12-2018.

Stedin start binnenkort met werkzaamheden op de Biesbosserweg. Dit in verband met de aanleg van een nieuwe elektriciteitskabel. De Biesbosserweg wordt daarom vanaf volgende week tijdelijk afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Fietsers kunnen (lopend) langs de werkzaamheden, het overige verkeer volgt een omleidingsroute. De werkzaamheden starten in week 40 (vanaf 1 oktober 2018) en duren naar verwachting tot eind november 2018.

De elektriciteitskabel door de Biesbosserweg maakt onderdeel uit van een nieuwe verbinding tussen de elektriciteitsstations in Veenendaal en Renswoude. Om de kabel aan te leggen maakt Stedin vijf boringen onder de Biesbosserweg. De boringen starten aan de kant van de Oude Holleweg. Per boring wordt het wegvak waar de boring plaats vindt (ongeveer 500 meter) gedurende ongeveer een week afgesloten voor doorgaand verkeer. Zo wordt verder gewerkt naar de Emminkhuizerlaan.

Woningen en bedrijven blijven bereikbaar, maar u kunt de Biesbosserweg niet gebruiken als doorgaande weg. Op het moment dat gewerkt wordt op de Biesbosserweg ter hoogte van de kruisingen met de Groeperweg en Woudegge, kunt u via deze straten niet de Biesbosserweg op rijden en vice versa. Dit wordt ter plekke aangegeven met omleidingsborden en verkeersmaatregelen. De werkzaamheden worden deels uitgevoerd door monteurs van aannemer Klever Boor- en perstechniek en deels door Stedin monteurs. U kunt de monteurs altijd vragen om legitimatie of nadere informatie. De bewoners van de Biesbosserweg worden door Stedin per brief op de hoogte gesteld over wanneer de werkzaamheden voor hun woning zullen plaatsvinden.