HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Autotunnel Voorpoort wordt officieel geopend op 13 april a.s.

Autotunnel Voorpoort wordt officieel geopend op 13 april a.s. (10-04-2019)

Dit item is verlopen op 14-04-2019.

Op zaterdag 13 april 2019 wordt de autotunnel Voorpoort officieel geopend. Bij deze officiƫle opening zijn gedeputeerden Michiel Scheffer (Provincie Gelderland) en Dennis Straat (Provincie Utrecht) aanwezig. Ook wethouders Leon Meijer (gemeente Ede), Marieke Teunissen (gemeente Renswoude), Engbert Stroobosscher (gemeente Veenendaal) en ProRail directeur Kees Rutten zullen deze opening bijwonen. Vanaf 13.00 uur is de autotunnel open voor gemotoriseerd verkeer.

Na het inrijden van de spoordelen in augustus 2018 is hard gewerkt aan de afbouw van de spoortunnel en de omliggende wegen. Zo zijn op Voorpoort de bushaltes verplaatst en de fietspaden aangepast en ook de Klompersteeg is getransformeerd.

In de komende maanden wordt gewerkt aan de aanpassing van de Nieuweweg Noord en de afbouw van de fietstunnel, die voorzien is in het laatste kwartaal van dit jaar. Voor meer informatie kijkt u op voorpoort.nl.

Samenwerkende partijen

De aanleg van de spooronderdoorgangen vindt plaats op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland en de gemeenten Ede, Renswoude en Veenendaal. Het project komt mede voort uit het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) van de Rijksoverheid. Namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat speelt ProRail een belangrijke rol in de voorbereiding en uitvoering van het project.