HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Actuele gegevens plaatsing spoortunnels Voorpoort en bereikbaarheid Fort

Actuele gegevens plaatsing spoortunnels Voorpoort en bereikbaarheid Fort (10-08-2018)

Dit item is verlopen op 26-08-2018.

In augustus worden de fiets- en de autotunnel in het project de Voorpoort geplaatst. In het bericht hierover van 11 juli werd een aantal data onder voorbehoud genoemd. Inmiddels is de planning dat de damwanden in de periode van 13 tot 17 augustus worden ingetrild. Het geluid daarvan kan tot 10 kilometer te horen zijn. Het is dus mogelijk dat u dit in Renswoude ook hoort.

Inrijden van de spoortunnels

Naar verwachting worden in de nacht van 22 op 23 augustus de opgebouwde spoortunnels ingereden. Dit is een bijzondere gebeurtenis waarbij platformwagens van Mammoet de grote betonnen tunnels in een paar uur op hun plaats rijden.

Wilt u erbij zijn?

Bij beide locaties zijn platformen ingericht waar u het inrijden van de spoortunnels veilig kunt volgen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u naar de website van het project. U kunt daar ook de voortgang in de gaten houden. Het is namelijk niet helemaal op het uur te voorspellen hoe snel het gaat.

Geen treinen tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen

Niet alleen bij Voorpoort wordt aan het spoor gewerkt, maar ook op andere locaties op het traject Utrecht Centraal - Ede-Wageningen. Zo wordt bijvoorbeeld ook de spoortunnel bij station Driebergen-Zeist in dezelfde periode ingereden. Daardoor rijden er tussen 11 augustus 01.00 uur ’s nachts tot maandag 27 augustus 5.00 uur geen treinen op het traject Utrecht Centraal - Ede-Wageningen en Utrecht Centraal - Rhenen. Op deze trajecten worden bussen ingezet. De reizigersinfo wordt verzorgd door ProRail.

Afsluiting N418

In verband met de hierboven omschreven werkzaamheden rond het inrijden van de spoortunnel zijn de N418/de Klompersteeg en de Onderweg grotendeels afgesloten voor doorgaand verkeer in de periode van 22 augustus 1.00 uur tot 27 augustus 5.00 uur.

Bereikbaarheid Grebbelinie Bezoekerscentrum en Grebbelounge op het Fort aan de Buursteeg van 22 tot en met 26 augustus

  1. In de nacht van 21 op 22 augustus om 00.00 uur gaat de Onderweg er gedeeltelijk uit. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om met de auto vanaf de Klompersteeg het Fort te bereiken. Alleen vanaf de kant van Renswoude kan men dan via de Onderweg en de aangelegde bypass het Fort en de achterliggende woningen bereiken. Deze afsluiting duurt tot vrijdagavond 24 augustus.
  2. Tijdens het inrijden van de spoortunnels is het Fort gedurende enkele uren helemaal niet bereikbaar. De afsluiting is nu voorzien in de vroege ochtend van donderdag. 23 augustus. Dit tijdstip is echter nog onder voorbehoud van eventuele onvoorziene omstandigheden in de werkzaamheden op 22 augustus.
  3. Voor bezoekers van het fort die op het parkeerterrein bij de Klompersteeg parkeren of daar met de fiets aankomen, wordt een 8-persoons golfkar ingezet. Deze brengt bezoekers veilig vanaf het parkeerterrein naar het fort en weer terug. Deze service vindt plaats op 22, 23 en 24 augustus tijdens de openingstijden van het fort.