HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  Actie Vergroot de Hoop Renswoude

Actie Vergroot de Hoop Renswoude (28-06-2016)

Dit item is verlopen op 31-08-2016.

Door middel  van een klein beetje inspanning kunt u van groot belang zijn voor de mensen in uw omgeving. U kan de hoop vergroten voor veel mensen! Met een enthousiast team gaan wij in heel Nederland het inzamelen van taxussnoeisel promoten. Het inzamelen is in de periode van 15 juni tot 31 augustus. Het enige wat wij van u vragen is uw taxussnoeisel in te leveren bij de gemeentewerf aan de Molenstraat.

In de nieuwe jonge twijgen van maximaal 30 cm. van uw Taxus Baccata haag zit baccatine een belangrijke grondstof voor het maken van geneesmiddelen waarmee men kanker bestrijdt. Als u weet dat er jaarlijks tienduizenden behandelingen nodig zijn kunt u het snoeisel van uw  taxus haag toch niet verloren laten gaan! U bepaalt immers in grote mate het succes van de taxus snoeisel inzameling.  Laten wij er met zijn allen een groot succes van maken. Doe mee om een grote hoop snoeisel in te zamelen. Kijk voor meer informatie http://www.vergrootdehoop.nl en kijk wat u kunt doen.

Inzamel locatie Gemeentewerf Molenstraat 12 bij de roldeur.

Let op:  De naalden en zaden van de Taxus zijn zeer giftig voor honden en katten. Normaal zal een huisdier niet van de Taxus eten maar als u aan het snoeien bent, is de kans aanwezig dat zij naalden binnenkrijgen. Een kleine inname is genoeg om uw huisdier te vergiftigen.