HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten  |  24/03/2021 Inschrijven als woningzoekende, waarom?

24/03/2021 Inschrijven als woningzoekende, waarom? (24-03-2021)

Dit item is verlopen op 23-07-2021.

Bij het Woningbedrijf Renswoude horen we regelmatig van woningzoekenden dat zij er nooit bij stil gestaan hebben om zich (eerder) in te schrijven als woningzoekende. Het is verstandig om daar wél over na te denken. Bijvoorbeeld omdat er een (toekomstige) woonwens is. Met dit bericht attenderen wij u en jou daar graag op.

Starters

Wordt uw zoon of dochter 18 jaar? Geef hem of haar dan een inschrijving bij  Huiswaarts.nu cadeau. Natuurlijk kunnen ze ook zichzelf inschrijven. Als uw kind(eren) in de toekomst zelfstandig willen wonen in Renswoude (of omgeving), dan is er al inschrijftijd opgebouwd. Daardoor kan het vinden van een woning uiteindelijk sneller verlopen.

Doorstromen

We hopen uiteraard dat u met plezier in uw (huur)woning woont, maar in de loop der tijd kan een woonwens veranderen. Bijvoorbeeld omdat u een relatie of kind(eren) krijgt. Of simpelweg omdat u naar een ander type woning wilt verhuizen. Of als u in een dure huur- of koopwoning woont en uw woonlasten niet meer kunt betalen door

inkomensverlies. Ook dan is het aan te raden een inschrijving achter de hand te houden. Komt er een woning beschikbaar die naar uw wens is, dan kunt u hier eenvoudig op reageren.

Senioren

Het beleid van de overheid is erop gericht, dat senioren langer thuis kunnen blijven wonen. Dan is het belangrijk dat u in een passende woning woont. Vaak lukt dat nu nog prima in een eengezinswoning. Maar soms is de woning te groot geworden, het traplopen lukt echt niet meer, de tuin is te bewerkelijk, of door ziekte is de woning niet langer geschikt. Of u nu in een huur- of koopwoning woont, een inschrijving als woningzoekende kan handig zijn. Het biedt u geen garantie dat u direct kunt verhuizen op het moment dat u dat wenst, maar opgebouwde inschrijfduur kan van pas komen bij een wenswoning of nieuwbouwproject.

Toekomstige nieuwbouw

Begin 2022 worden de 26 oude huurwoningen aan de Taets van Amerongenweg gesloopt en aansluitend 37 nieuwe woningen gebouwd. Deze woningen zijn eind 2022, begin 2023 beschikbaar voor verhuur. Het bouwplan bestaat uit 6 beneden- en 6 bovenwoningen, 9 gezinswoningen en 16 seniorenwoningen. Wilt u uw kans vergroten om hiervoor in aanmerking te komen raden wij u aan om u zo snel mogelijk in te schrijven bij Huiswaarts.nu.

Huiswaarts.nu

De woningen die beschikbaar komen in de volgende plaatsen worden geadverteerd op www.huiswaarts.nu: Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal, Barneveld, Scherpenzeel, Renswoude en Nijkerk. Voor een inschrijving bij Huiswaarts.nu betaalt u eenmalig € 25,00 en de jaarlijkse verlenging bedraagt € 10,00.