HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Corona COVID-19  |  TONK Hulp bij het betalen van woonkosten

TONK Hulp bij het betalen van woonkosten (06-04-2021)

Kunt u op dit moment uw woonkosten niet betalen? En komt dit doordat uw inkomen minder is geworden vanwege de coronacrisis? Dan kunt u sinds 5 april gebruik maken van de TONK-regeling.

Woonkosten zijn meestal de grootste kostenpost in een huishouden. De landelijke regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) biedt financiële ondersteuning aan iedereen die bijvoorbeeld huur, hypotheek, elektriciteit, water en gas tijdelijk niet kan betalen. Niet alleen ondernemers kunnen er aanspraak op maken. De regeling is ook voor werknemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen hun baan of opdrachten zijn kwijtgeraakt.

De TONK is er om mensen te helpen die niet in aanmerking kwamen voor eerdere steunmaatregelen of die ondanks andere regelingen nog steeds te weinig inkomsten hebben om woonkosten te betalen. 

In aanmerking komen voor TONK

Om gebruik te mogen maken van de TONK-regeling moet de terugval in inkomsten ten minste 25% zijn, gerekend over de maand januari 2021 ten opzichte van januari 2020. Ook moet uw vermogen lager zijn dan € 14.590,00 voor gehuwden/samenwonenden en alleenstaande ouders. Voor een alleenstaande is dit bedrag € 8.295,00.

Op basis van het percentage van het inkomen dat uitgegeven moet worden aan noodzakelijke woonkosten wordt bepaald of u recht heeft op de ‘lage TONK’ van € 2.000,- of de ‘hoge TONK’ van € 2.500,-. U kunt de regeling tot en met 30 juni 2021 aanvragen via onze website. Gemeente Veenendaal voert deze regeling voor de inwoners van Renswoude uit. Op deze website vindt u meer informatie over wat de TONK is en de voorwaarden.

www.veenendaal.nl/tonk