HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Corona COVID-19  |  'De corona maatregelen maken ons lenig'

'De corona maatregelen maken ons lenig'

Burgemeester Petra Doornenbal

Koningsdag 2020 was anders, de enthousiaste vrijwilligers van de Oranjevereniging zorgden met hun kaartenactie en de tompoezen dat we het feestelijk thuis konden beleven. De kerken en verenigingen die elk jaar vormgeven aan de herdenkingsplechtigheid weten een mooi waardevol alternatief tot stand te brengen waarbij we als Renswoude toch met elkaar verbonden kunnen zijn (zie www,renswoude.nl/4mei).
75 jaar Bevrijding had een prachtig programma, maar die leggen we weer even terug in de la voor een later moment, maar niets weerhoudt ons om de vrijheid thuis te vieren.


In het dagelijkse leven op Renswoude zie ik nog veel meer dingen die anders zijn. Wat mij vooral opvalt is de flexibiliteit van u allen en de (het lijkt wel aangeboren) vindingrijkheid van onze ondernemers. De drive-thru van De Hof, de ontbijt-, lunch— en dinerboxen van De Dennen, het afhaalpunt voor boeken van de bibliotheek in Di Tutto, de heerlijke thuismogelijkheden van Smaakidee en de afhaalpunten in De Kraai en het zwaantje; iedereen past zijn werkzaamheden aan en werkt volgens de voorwaarden. Het zal voor de ondernemers zeker niet gemakkelijk zijn, maar wat heb ik een groot respect voor de wijze waarop zij er het beste van proberen te maken! Laten we proberen onze ondernemers te steunen waar we kunnen.

De mensen met de contact-beroepen moeten nog geduld hebben, ik hoop van harte dat het straks niet te laat is. Langzaam maar zeker zullen we er aan moeten wennen dat dit een nieuwe werkelijkheid is: we houden afstand en zijn ons bewust van de mogelijke aanwezigheid van een virus dat nog niet onder controle is. Nog steeds worden mensen getroffen door het virus en zijn mensen er erg ziek door. Dat maakt dat we alert moeten blijven.
Gelukkig gaan de kinderen weer starten op school en mag de jeugd weer wat sporten in groepsverband. We vragen veel van onze leerkrachten en sportbegeleiders, dat realiseer ik. Maar wat ontzettend fijn dat de scholen en de verenigingen die veerkracht tonen en al zo snel in de meedenk-houding zijn hoe we dit met elkaar tot stand kunnen brengen!

Weet u, hoe ingewikkeld deze tijd ook is, ik ben enorm trots op ons dorp dat we in staat zijn om ook in deze tijd veerkracht te tonen.
Renswoude, Ik maak een diepe buiging, petje af!!!

Petra Doornenbal
Uw burgemeester.