HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Corona COVID-19  |  Bereikbaarheid gemeente in verband met coronavirus

Bereikbaarheid gemeente in verband met coronavirus

tekst: alleen op afspraak

In verband met de maatregelen rond het coronavirus is de bereikbaarheid van de gemeente aangepast. Waar mogelijk, werken de medewerkers vanuit huis. We doen ons best de dienstverlening zo goed mogelijk door te laten gaan. U kunt ons op de volgende manieren bereiken. 

Op 5 en 21 mei zijn de werf en het gemeentehuis gesloten in verband met Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag.

het gemeentehuis

  • Vanaf 16 maart kunt u alleen op afspraak in het gemeentehuis terecht. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen tussen 9 uur 's ochtends en 4 uur 's middags contact opnemen via 0318 578 150.
  • U kunt ook gebruik blijven maken van de diensten via deze website.
  • Daarnaast zijn wij bereikbaar via e-mail op info@renswoude.nl.

burgerzaken: paspoorten, rijbewijzen, aangifte ed.

De afdeling Burgerzaken is beperkt open en werkt alleen op afspraak.Voor het maken van een afspraak kunt u 's ochtends tussen 9 en 11 uur bellen naar 0318 578 151 of 0318 578 155 of mailen naar burgerzaken@renswoude.nl.

Aangifte van geboorte en overlijden is urgent. We vragen u nadrukkelijk om een niet-urgent bezoek aan het gemeentehuis uit te stellen:

  • Is uw reisdocument of rijbewijs nog langer dan twee weken geldig? Dan graag uw bezoek uitstellen.
  • Ligt uw document klaar, maar is uw huidige document nog wel een aantal weken geldig? Stel uw bezoek dan ook uit.
  • Kom niet naar het gemeentehuis als u geen afspraak heeft gemaakt. Hoewel er medewerkers aanwezig kunnen zijn, mogen zij alleen op afspraak werken om het aantal contactmomenten zoveel mogelijk te beperken. Wij vragen uw begrip hiervoor.
  • Weet u dat u bepaalde zaken ook thuis via de computer kunt regelen? Zo kunt u online een verhuizing doorgeven en een uittreksel aanvragen. We vragen u om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken, zodat u niet naar het gemeentehuis hoeft te komen.

het woningbedrijf

  • Alleen spoedeisende reparatieverzoeken kunnen telefonisch worden doorgegeven. Alle overige reparatieverzoeken kunt u doorgeven via het formulier reparatieverzoek. Deze verzoeken worden na 6 april in behandeling genomen.
  • Voor een huuropzegging kunt u gebruik maken van het formulier Huuropzegging. Kunt u geen DigiD gebruiken, neem dan contact op via huur@renswoude.nl.
  • Ook voor vragen over huurbetalingen of -contracten kunt u contact opnemen via huur@renswoude.nl.

de gemeentewerf

De maandelijkse openstelling voor het brengen van grofvuil gaat voorlopig niet door. In plaats daarvan is de werf op donderdag- en vrijdagochtend geopend voor het brengen van grofvuil. Neem hiervoor telefonisch contact op. U kunt alleen op inschrijving terecht.  (geen tuinafval) 

het Dorpsteam 

Ook het Dorpsteam is alleen telefonisch of per mail bereikbaar. Hier gelden dezelfde tijden en het algemene telefoonnummer. Per mail kunt u het dorpsteam bereiken via dorpsteam@renswoude.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. De spreekuren bij de huisarts, scholen en bibliotheek komen tot en met 6 april te vervallen.

spreekuur belastingen 

Het spreekuur over de gemeentelijke belastingaanslagen die gepland stond voor 8 april gaat niet door. Vragen over de belastingaanslag kunt u stellen via belastingen@veenendaal.nl

Kijk hier voor informatie over het coronavirus