HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Bekendmakingen  |  Algemeen  |  25/03/2019 Dorpsteam: in het kort

25/03/2019 Dorpsteam: in het kort

Dit item is verlopen op 25-09-2019.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 25-03-2019

Met vragen of problemen rond ondersteuning, zorg of opvoeden & opgroeien kunt u terecht bij het Dorpsteam Renswoude. In het Dorpsteam werken verschillende professionals samen om ondersteuning en zorg te bieden in de thuissituatie. Het team is opgezet voor alle leeftijden.

Als inwoner van Renswoude hoeft u niet langer allerlei verschillende instanties te benaderen. Het Dorpsteam coördineert de zorg en ondersteuning en kan snel handelen.

Deskundigheid op de verschillende vlakken

Alle leden van het Dorpsteam hebben hun eigen specialisme. Ze zijn Wmo-consulent, maatschappelijk werker, jeugdhulpspecialist, wijkverpleegkundige of cliëntondersteuner. Deze combinatie maakt het mogelijk om met deskundigheid de ondersteunings- en zorgvragen op te pakken.

Hoe werkt het?

De leden vormen samen één team dat de aanvragen zo breed mogelijk benadert. Wanneer er bijvoorbeeld moeilijkheden zijn rond de opvoeding, kan dat ook tot relatieproblemen leiden. Doordat het Dorpsteam dit soort problemen in samenhang met elkaar benadert, is het niet nodig dat er allerlei verschillende hulpverleners in een gezin komen.

De leden van het Dorpsteam komen bij u thuis wanneer u vragen of zorgen heeft. Samen met u maken ze een plan en als het nodig is, bieden ze praktische ondersteuning. Eenvoudige zaken kan het Dorpsteam direct voor u oplossen. Lukt dat niet dan zorgt het Dorpsteam voor goede coördinatie van de hulp die nodig is.

Wat te doen?

Als u zorg of ondersteuning zoekt kunt u dit melden bij het Dorpsteam. Ook als u alleen een vraag heeft kan dit:

  • via het formulier "ondersteuning of jeugdhulp", voor een melding of alleen een vraag. U kunt dit formulier op de website invullen. Het  wordt rechtstreeks naar het Dorpsteam verstuurd. Het formulier is ook af te halen aan de balie in het gemeentehuis (Dorpsstraat 4).
  • tel: 0318 578 150 (centrale telefoonnummer van de gemeente). U wordt dan doorverbonden naar het Dorpsteam. Ook kunt u een terugbelverzoek achterlaten.
  • per e-mail: dorpsteam@renswoude.nl