HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Bekendmakingen  |  Algemeen  |  23/04/2019 Het Dorpsteam Renswoude

23/04/2019 Het Dorpsteam Renswoude

Dit item is verlopen op 23-10-2019.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 23-04-2019

Bij wie kunt u aankloppen als u vragen of problemen heeft en u niet weet waar u moet beginnen?   De maatschappelijk werker helpt u op weg met een luisterend oor en praktische hulp zodat u snel weer grip heeft op uw situatie.

Voor wie?

Algemeen maatschappelijk werk (AMW) is voor mensen die tijdelijk hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld bij spanningen in het gezin, opvoedingsvragen, depressieve klachten, geldproblemen, rouwverwerking, relatieproblemen of echtscheiding. 

Hoe werkt het?

De maatschappelijk werker helpt u in één of meer gesprekken om uw vraag helder te krijgen en uw problemen aan te pakken. De maatschappelijk werker biedt praktische ondersteuning, advies en informatie over regelingen, uitkeringen, school of werk, kortingen en kwijtscheldingen.

De maatschappelijk werker kan u de weg wijzen bij regelwerk en deskundige hulp inschakelen als dat nodig is. Daarnaast biedt de maatschappelijk werker een luisterend oor en helpt u om met uw situatie om te gaan. Bijvoorbeeld door gesprekken met u alleen, met u en uw partner of gezin.

Als er meer hulpverleners bij uw situatie betrokken zijn, kan de maatschappelijk werker u helpen om de  hulp goed op elkaar aan te laten sluiten.

Spreekuur Maatschappelijk werk in de bibliotheek

Onze maatschappelijk werker, Liesbeth Bouman, houdt elke eerste vrijdag van de maand van 9.00 tot 10.00 spreekuur in de bibliotheek voor een vrijblijvend gesprek. U kunt haar ook op maandag, dinsdag en vrijdag in de kantooruren bellen op nr. 06- 30149978.

NB Vanaf 1 juli wordt het spreekuur elke tweede vrijdag van de maand gehouden. Het spreekuur is dan 12 juli van 9.00-10.00