HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Bekendmakingen  |  Algemeen  |  22/10/2018 Renswoude kleinste Global Goals gemeente van Nederland

22/10/2018 Renswoude kleinste Global Goals gemeente van Nederland

Dit item is verlopen op 22-05-2019.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 22-10-2018

Op woensdag 26 september jl. heeft wethouder Sander van ’t Foort tijdens een bijeenkomst in het Kasteel Renswoude met 50 Global Leaders, die deelnamen aan een Green Destinations Global Leaders conferentie in Arnhem/Nijmegen, bekend gemaakt dat Renswoude de kleinste Global Goals gemeente van Nederland wordt. Dit betekent dat Renswoude zich nu echt hard gaat maken voor een duurzamer Renswoude.

Global Goals

In 2015 zijn 17 internationale duurzaamheidsdoelstellingen vastgesteld. Deze doelen zien bijvoorbeeld op een goede zorg voor ons klimaat en een duurzame energievoorziening. Renswoude gaat ook met deze duurzaamheidsdoelstellingen aan de slag en doet mee aan de campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’. Drie duurzaamheidsthema’s staan bij de gemeente Renswoude centraal: energie, klimaat en afval. Het doel is Renswoude een stukje groener te krijgen zodat ook onze kleinkinderen – en hun kinderen – kunnen genieten van ons prachtige dorp.

Als eerste gaat de gemeente aan de slag met het thema afval. Per 1 januari 2019 wordt  een aantal wijzigingen doorgevoerd in de wijze van afvalinzameling. In de volgende Heraut wordt u hierover verder geïnformeerd.