HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Bekendmakingen  |  Algemeen  |  2/12/2019 Collecteren en huis-aan-huisacties in Renswoude alleen met vergunning

2/12/2019 Collecteren en huis-aan-huisacties in Renswoude alleen met vergunning

Dit item is verlopen op 02-04-2020.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 02-12-2019

Met enige regelmaat ontvangt de gemeente meldingen over huis-aan huiscollectes en donateurs- en ledenwerving zonder dat een vergunning kon worden getoond. In Renswoude gelden de volgende regels voor collecteren en venten:

 

Collecteren en venten mag alleen met vergunning

Voor collecteren in Renswoude is altijd een vergunning nodig. Daarbij is het collecterooster van het CBF leidend. Ook voor venten, waarbij het gaat om de verkoop van bijvoorbeeld stroopwafels of energiecontracten, is een vergunning nodig. In de Heraut (en op de gemeentelijke website) wordt aangegeven aan welke partijen er een collecte- of ventvergunning verleend is. Collecteren en venten met vergunning mag alleen van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 20.30 uur.

 

Donateurs werven voor een goed doel

Het werven van donateurs voor goede doelen is een vorm van collecteren. Daarom is ook hiervoor een collectevergunning vereist. Ook hierbij is het collecterooster van het CBF leidend.

Geleur aan de deur?

Komt er iemand bij u langs de deur en u vertrouwt het niet, vraag dan de verkoper om zijn legitimatiebewijs en de vergunning. Heeft de verkoper geen vergunning? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844.