HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Bekendmakingen  |  Algemeen  |  18/11/2019 Inloopmiddag vaccineren bij GGD regio Utrecht in Veenendaal

18/11/2019 Inloopmiddag vaccineren bij GGD regio Utrecht in Veenendaal

Dit item is verlopen op 18-03-2020.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 18-11-2019

Voor vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma en vragen over vaccineren

Vrijdagmiddag 29 november 2019 vindt er op de GGD-locatie aan de Verlaat 20E in Veenendaal een inloopmiddag vaccineren plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Ouders en kinderen/jongeren van 0-18 jaar kunnen terecht voor vragen over vaccineren én gratis de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) halen. Alle inwoners van Veenendaal, Rhenen, Renswoude en Woudenberg zijn deze middag van harte welkom.

Jeugdartsen van GGD regio Utrecht staan deze middag klaar om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over vaccinaties. Daarnaast kunnen jongeren tot 18 jaar tijdens deze inloopmiddag terecht voor de gratis vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Het gaat om kinderen en jongeren die om wat voor reden dan ook de vaccinaties uit het RVP niet hebben gehad. Ook de vaccinaties die bescherming bieden tegen de meningokokkenziekte of baarmoederhalskanker worden aangeboden.

Het belang van vaccineren

De vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma beschermen kinderen tegen ernstige ziekten. Sinds de komst van vaccinaties zijn in Nederland al duizenden levens gered en is er veel leed voorkomen. “Dankzij vaccinaties zien we de ziekten waar we tegen vaccineren bijna niet meer, maar vaccineren blijft nodig. Als veel kinderen gevaccineerd zijn, komen uitbraken van ernstige infectieziekten vrijwel niet voor. Vaccineren doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Op deze manier zijn ook kinderen die (nog) niet gevaccineerd kunnen worden beschermd, zoals pasgeboren baby’s en kwetsbare patiënten”, aldus Dorothy Lie (stafarts Jeugdgezondheidszorg bij GGD regio Utrecht).

GGD-chat

Kunnen ouders niet de open middag in Veenendaal bezoeken? Op werkdagen tussen 8.30 - 17.00 uur kunnen ouders chatten met een jeugdverpleegkundige van GGD regio Utrecht via www.ggdru.nl/chatten Ze kunnen via de chat vragen stellen over o.a. vaccineren, opgroeien en gezondheid.

Voor meer informatie: www.ggdru.nl en www.rijksvaccinatieprogramma.nl