HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Bekendmakingen  |  Algemeen  |  08/04/2019 - Expositie en cursus ‘Fotovoice’

08/04/2019 - Expositie en cursus ‘Fotovoice’

Dit item is verlopen op 12-08-2019.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 08-04-2019

Op 9 april om 14.00 uur zal wethouder Arnout Wijs de expositie “Fotovoice” openen in de bibliotheek van Renswoude. Deze expositie is tot begin juni te bezoeken tijdens de openingstijden van Het Trefpunt en de bibliotheek. De schilderijen in deze expositie zijn gemaakt  door mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Meer draagvlak voor kwetsbare mensen

De aanleiding voor het organiseren van deze activiteit is dat de politie afgelopen jaren steeds meer meldingen krijgt over “personen met verward gedrag”. Dit zijn meldingen die eigenlijk niet bij de politie “thuis” horen, omdat deze mensen door omstandigheden, een medische of psychische benadering nodig hebben. Het is een brede doelgroep waaronder mensen met beginnende dementie, een psychiatrische aandoening of een verslaving. In Renswoude willen we komende periode enkele activiteiten organiseren voor buurtbewoners, mantelzorgers en kwetsbare mensen met het doel draagvlak/ tolerantie te creëren voor mensen die zich (soms) verward gedragen.

Mocht u zich zorgen maken over uw buurtgenoten dan kunt u contact opnemen met het dorpsteam. Als er zeer ernstige en acute problemen zijn dan kunt u 112 bellen. De politie zorgt dan dat er buiten kantooruren de juiste zorg wordt ingezet.

Informatie over de cursus “Fotovoice”

Kwintes is een zorgaanbieder die begeleiding biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Kwintes biedt daarnaast ook  de cursus Fotovoice aan voor iedereen die zich soms psychisch kwetsbaar voelt.

Fotovoice is een cursus voor en door kwetsbare mensen, die willen werken aan de bewustwording en bestrijding van stigma’s. Aan kwetsbaarheden kleven namelijk stigma’s of een negatieve beeldvorming. De stigma’s worden door andere mensen ervaren, maar ook door kwetsbare mensen zelf.

Tijdens de cursus ontwikkelen de deelnemers nieuwe rollen en leert men omgaan met (zelf)stigma’s door het expliciet maken van beelden en die met elkaar uit te wisselen. De deelnemers worden zich bewust van hun bijzondere talenten en kwaliteiten, zodat deze kwaliteiten kunnen worden ingezet voor persoonlijke groei en herstel.

Het begrip ‘Herstel’ staat niet gelijk aan genezing, maar betekent dat je leert zien waar je eigen kwetsbaarheden en talenten liggen en dat je met gebruikmaking daarvan weer baas wordt over je eigen leven.

U kunt zich aanmelden voor de cursus bij Annelies Hoefsloot, a.hoefsloot@kwintes.nl

of tel: 030 695 61 73