Met ruim 5.600 inwoners is Renswoude de kleinste zelfstandige gemeente in de provincie Utrecht en Renswoude groeit nog steeds. De inwoners zijn daar trots op. Je inzet wordt dan ook door de inwoners gewaardeerd.

De schaalgrootte van de gemeente brengt met zich mee dat er een grote onderlinge betrokkenheid is, er korte lijnen met het bestuur zijn en een grote afwisseling in het werkpakket. Ook ben je al snel betrokken bij de directe uitvoering.

Je baan

Als beleidsmedewerker ontwikkel en schrijf je beleid binnen het sociaal domein en vertaal je dat naar de uitvoering. Bij ons word je ingezet op de diverse beleidsterreinen zoals gezondheid, sport en bewegen, onderwijs/kinderopvang, en de Participatiewet. Fijn als je bepaalde onderwerpen al in je achterzak hebt en zo niet, dan krijg je bij ons de ruimte om je te ontwikkelen in de onderwerpen waarin je nog niet thuis bent. 

Je zoekt de balans tussen wat de inwoners nodig hebben en wat de lokale en regionale politieke ambities zijn. Samen met je collega’s, externe partijen en regiogemeenten, sta je middenin de samenleving. Zo weet jij  wat er speelt bij inwoners en maatschappelijke partners. 
Kansen en knelpunten signaleer je om een effectief beleid te ontwikkelen. Je adviseert het bestuur, management en collega’s. 

Dit ben je

Om bij ons succesvol en met plezier te werken heb je wel wat in huis.

  • hbo-werk- en -denkniveau
  • de nieuwsgierige blik van een generalist
  • initiatief

Je bent:

  • communicatief en open.
  • praktisch en oplossingsgericht, je snapt dat handelen in de geest van de wet soms beter werkt in een kleine organisatie.
  • een netwerker en verbinder
  • creatief 
  • politiek sensitief
  • een teamspeler

Dit alles maakt dat het prettig is als je al wat vlieguren binnen het Sociaal Domein hebt gemaakt. 

Wat wij bieden

Een organisatie die op jou wacht en blij wordt van elk talent dat ons komt versterken. Je komt in een collegiaal team, met een afwisselend en breed werkpakket.
Wij bieden ruimte voor eigenaarschap en willen graag dat jij je persoonlijk verder ontwikkelt. Hier ervaar je hoe alles in een gemeente van invloed is op elkaar. En dit alles vanuit ons nieuwe gemeentehuis! 
Daarnaast hebben wij goede arbeidsvoorwaarden, kun je zelf je aantal uren bepalen en krijg je het individuele keuzebudget van 17,05%. De inschaling is in onderling overleg en afhankelijk van de kennis en ervaring die je mee brengt.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je een vraag? Reageer! We stellen ons graag aan je voor. Bel dan met Tineke Verdonk,  0318 578 150 of mail naar t.verdonk@renswoude.nl.