HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Afronding Dorpshart en nieuwbouw Gemeentehuis in vergadering van 4 april.

  In de vergadering van de raad van 4 april 2017 wordt het voorstel besproken van het college over de afronding van het Dorpshart en de nieuwbouw van het gemeentehuis. 

  lees meer
 • Inrichting Fort aan de Buursteeg vordert gestaag

  Oplevering wandelpad en parkeerplaats
  Het gebied in en om Fort aan de Buursteeg in Renswoude wordt opnieuw ingericht. De bouw van het Grebbelinie Bezoekerscentrum is in volle gang en inmiddels is het 2 kilometer lange wandelpad en het parkeerterrein opgeleverd. Het wandelpad legt de verbinding tussen station de Klomp en het bezoekerscentrum.

  lees meer
 • Cliëntenraad Werk & Inkomen zoekt een voorzitter

  De aanstellingstermijn van de huidige voorzitter loopt eind 2017 af. Om deze reden zijn we op zoek naar een Voorzitter van de Cliëntenraad Werk en Inkomen.

  lees meer
 • Vanaf nu kunt u zich aanmelden voor de Buurtpreventie via WhatsApp.

  Samen zorgen we voor een veilige woon- en leefomgeving. Er is steeds vaker behoefte aan onderlinge communicatie tussen buurtbewoners. Een goed voorbeeld daarvan zijn WhatsApp-groepen. Via WhatsApp houden bewoners in hun eigen buurt een extra oogje in het zeil.

  WhatsApp-groepen in Renswoude kunnen goed werken tegen allerlei vormen van criminaliteit en overlast. Daarnaast geeft dit een verbetering van de saamhorigheid in de wijk en het verhoogt het veiligheidsgevoel bij veel bewoners. Aanmelden kan via: www.renswoude.nl/buurtpreventie

 • Durf jij het aan? Dertig dagen geen alcohol? Doe mee aan IkPas!

  Doe mee aan IkPas

  lees meer
 • Belastingaanslagen komen eind februari

  Sinds 1 januari 2016 worden alle zaken rond de gemeentelijke belastingen uitgevoerd door de gemeente Veenendaal. Eind februari worden de aanslagen verspreid. Als het goed is ontvangt u de aanslag met een dagtekening van 28 februari 2017.

 • Houtkachels en open haarden

  Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Het nadeel is echter dat zij veel meer verontreiniging verspreiden dan andere verwarming. In huis komen door het stoken meer schadelijke stoffen in de lucht. Ook buitenshuis kunnen de schadelijke stoffen in de lucht blijven hangen, vooral als het windstil is of als het mistig is.

  lees meer
 • Tijdelijk verhuur woningen Taets van Amerongenweg

  Op korte termijn komen er meerdere woningen aan de Taets van Amerongenweg beschikbaar voor tijdelijke verhuur t/m oktober 2017.

  lees meer
 • Hondenpoep? Weg met die troep!

  Hondenpoep is voor veel inwoners al jaren een bron van ergernis. Burgers en de gemeente zijn samen verantwoordelijk voor het schoonhouden van Renswoude.

  lees meer
 • Nieuwe naam voor het inloop- /ontmoetingspunt in de bibliotheek is bekend

  Begin december 2016 konden alle inwoners hun stem uitbrengen voor een passende naam voor het nieuwe inloop-/ontmoetingspunt in de bibliotheek te Renswoude. De naam die de meeste stemmen heeft gekregen is ‘Trefpunt Renswoude’.

  lees meer
 • Chatten met JouwGGD.nl tijdens e-healthweek

  Van 21 t/m 27 januari vindt de landelijke e-healthweek plaats. Voor het eerst neemt GGD regio Utrecht hier via JouwGGD.nl aan deel met een themachat voor jongeren en extra chatsessies voor volwassenen. 

  lees meer
 • Stemmen op 15 maart 2017 met kiezerspas of volmacht

  Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer kunt u stemmen met een kiezerspas of een volmacht. In dit bericht wordt uitgelegd hoe dit werkt.

  lees meer
 • Uitnodiging: informatieavond over het Bezoekerscentrum Grebbelinie

  Met groot genoegen nodigen wij u uit voor een informatieavond over het Bezoekerscentrum Grebbelinie, wat gerealiseerd wordt op het grootste fort van de Grebbelinie gelegen in uw ‘achtertuin’!

  lees meer
 • Eigen Bijdrage Wmo-voorzieningen 2017

  In de praktijk is duidelijk geworden dat sommige groepen onevenredig hard worden getroffen door de systematiek van de eigen bijdrageregeling. Het kabinet verlaagt daarom de eigen bijdrage per 1-1-2017. Het betreft vooral de middeninkomens en gezinnen die nog niet pensioengerechtigd zijn. De gemeente Renswoude heeft besloten om de eigen bijdrage lager vast te stellen dan het kabinet heeft voorgesteld.

  lees meer
 • AED, daar red je levens mee! Doet u mee?

  Inventarisatie van de AED’s in Renswoude

  Als elke seconde telt…

  Voor mensen die worden getroffen door een hartritmestoornis komt het erop aan dat er zo snel mogelijk hulp komt en het hart weer wordt geactiveerd. Hoewel de ambulances van de RAVU zo snel mogelijk ter plaatse zijn, is het van levensbelang om – in afwachting van de komst van de ambulance – het hartritme te activeren. Dat kan met een defibrillator die eenvoudig is te bedienen door vrijwilligers. Zij krijgen hiervoor een korte opleiding. In het geval er een beroep op deze vrijwilligers wordt gedaan, krijgen zij van HartslagNU een signaal op hun mobiele telefoon met de mededeling waar op dat moment hulp nodig is. Op die manier wordt de eerste, vaak levensreddende, hulp geboden. Wanneer de ambulance arriveert, nemen de medewerkers van de RAVU de hulpverlening over.

  lees meer
 • Geslaagde nieuwjaarsmarkt 2017

  Alle bezoekers, de deelnemende verenigingen/organisaties en de beheerders van sporthal de Hokhorst worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan een geslaagde en druk bezochte nieuwjaarsmarkt 2017!

  lees meer
 • Een fris voornemen voor 2017 – Drink ‘ns minder alcohol

  FrisValley start nieuwe campagne: Ouders van NIX

  FrisValley – het regionale alcoholmatigingsproject van de acht gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen – start op 1 januari 2017 met een nieuwe campagne: Ouders van NIX. De campagne informeert ouders over de gevaren van en geeft tips en adviezen over hoe om te gaan met te vroeg, te veel en te vaak alcoholgebruik bij jongeren. Want ouders hebben nog altijd de meeste invloed op het gedrag van hun kinderen.

  lees meer
 • Nieuwe huurwoningen vanaf 27 december op huiswaarts.nu

  In Beekweide worden op dit moment 20 nieuwe huurwoningen gebouwd. Vanaf 27 december wordt een aantal van deze woningen aangeboden via huiswaarts.nu. Iedereen die bij huiswaarts.nu staat ingeschreven als woningzoekende kan tot 3 januari 2017 reageren op de nieuwe woningen.

  lees meer
 • Collectieve ziektekostenverzekering

  De gemeente Renswoude biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen; de Garant Verzekering. Als u een inkomen hebt tot 130% van de bijstandsnorm, kunt u deze verzekering afsluiten.

  lees meer
 • Collectieve ziektekostenverzekering

  De gemeente Renswoude biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen; de Garant Verzekering. Als u een inkomen hebt tot 130% van de bijstandsnorm, kunt u deze verzekering afsluiten. 

  lees meer
 • Klimaat, tuin en de afvoer van regenwater

  Door klimaatverandering en het bestraten van tuinen ontstaan problemen met de afvoer van regenwater. Met de aanleg van regenwaterrioleringen wordt een deel van de wateroverlast voorkomen. Daarnaast vragen we aandacht voor het belang van een groene, levende tuin. 

  lees meer
Archief