HOME  |  Bestuur & organisatie  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Eerste Renswoudse Goodiebag uitgereikt

  Op maandag 15 mei heeft burgemeester Petra Doornenbal de eerste Renswoude Goodiebag uitgereikt aan Fabian Hijkoop en Joanne Willemsen. Zij hebben zich begin mei ingeschreven als nieuwe inwoners van de gemeente Renswoude.

  lees meer
 • Beeldenroute De Grebbelinie rond Renswoude

  Kunstenaarscollectie 14Karaats organiseert van 13 mei t/m 1 oktober 2017 een tijdelijke Beeldenroute in het Grebbeliniegebied rond Renswoude. Speciaal voor dit gebied maken 16 kunstenaars een kunstwerk langs een uitgezette fiets- of wandelroute van 15 kilometer lengte. Deze tijdelijke kunstwerken zijn geïnspireerd op het bijzondere landschap van het verdedigingsgebied De Grebbelinie met zijn rijke cultuurhistorie. Burgemeester van Renswoude, mevrouw Doornenbal-van der Vlist, opent deze beeldenroute op 13 mei 2017 om 11.00 uur op het Fort aan de Buursteeg te Renswoude.

  lees meer
 • Gemeenten en CIF ondertekenen convenant 'aanleg glasvezel buitengebied'

  Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van de gemeente Renswoude, een gedeelte van Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg en een heel klein stukje Veenendaal. Als 50 % van de inwoners zich aanmeldt voor een glasvezelabonnement, wordt er glasvezel aangelegd.

  lees meer
 • WhatsApp-buurtpreventiegroepen op 1 mei 2017 van start

  In de afgelopen weken hebben meer dan 170 inwoners zich aangemeld voor de WhatsApp-buurtpreventiegroepen. Meer dan 15 personen hebben aangegeven beheerder te willen worden van één van de buurtpreventiegroepen. Tijdens een bijeenkomst in de raadszaal op 10 april jl. zijn de groepen ingedeeld en de beheerders per groep aangewezen. Besloten is om per 1 mei a.s. officieel van start te gaan.

  lees meer
 • Afronding Dorpshart en nieuwbouw Gemeentehuis in vergadering van 4 april.

  In de vergadering van de raad van 4 april 2017 wordt het voorstel besproken van het college over de afronding van het Dorpshart en de nieuwbouw van het gemeentehuis. 

  lees meer
 • Inrichting Fort aan de Buursteeg vordert gestaag

  Oplevering wandelpad en parkeerplaats
  Het gebied in en om Fort aan de Buursteeg in Renswoude wordt opnieuw ingericht. De bouw van het Grebbelinie Bezoekerscentrum is in volle gang en inmiddels is het 2 kilometer lange wandelpad en het parkeerterrein opgeleverd. Het wandelpad legt de verbinding tussen station de Klomp en het bezoekerscentrum.

  lees meer
 • Vanaf nu kunt u zich aanmelden voor de Buurtpreventie via WhatsApp.

  Samen zorgen we voor een veilige woon- en leefomgeving. Er is steeds vaker behoefte aan onderlinge communicatie tussen buurtbewoners. Een goed voorbeeld daarvan zijn WhatsApp-groepen. Via WhatsApp houden bewoners in hun eigen buurt een extra oogje in het zeil.

  WhatsApp-groepen in Renswoude kunnen goed werken tegen allerlei vormen van criminaliteit en overlast. Daarnaast geeft dit een verbetering van de saamhorigheid in de wijk en het verhoogt het veiligheidsgevoel bij veel bewoners. Aanmelden kan via: www.renswoude.nl/buurtpreventie

 • Durf jij het aan? Dertig dagen geen alcohol? Doe mee aan IkPas!

  Doe mee aan IkPas

  lees meer
 • Belastingaanslagen komen eind februari

  Sinds 1 januari 2016 worden alle zaken rond de gemeentelijke belastingen uitgevoerd door de gemeente Veenendaal. Eind februari worden de aanslagen verspreid. Als het goed is ontvangt u de aanslag met een dagtekening van 28 februari 2017.

 • Nieuwe naam voor het inloop- /ontmoetingspunt in de bibliotheek is bekend

  Begin december 2016 konden alle inwoners hun stem uitbrengen voor een passende naam voor het nieuwe inloop-/ontmoetingspunt in de bibliotheek te Renswoude. De naam die de meeste stemmen heeft gekregen is ‘Trefpunt Renswoude’.

  lees meer
 • Chatten met JouwGGD.nl tijdens e-healthweek

  Van 21 t/m 27 januari vindt de landelijke e-healthweek plaats. Voor het eerst neemt GGD regio Utrecht hier via JouwGGD.nl aan deel met een themachat voor jongeren en extra chatsessies voor volwassenen. 

  lees meer
 • Stemmen op 15 maart 2017 met kiezerspas of volmacht

  Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer kunt u stemmen met een kiezerspas of een volmacht. In dit bericht wordt uitgelegd hoe dit werkt.

  lees meer
 • Uitnodiging: informatieavond over het Bezoekerscentrum Grebbelinie

  Met groot genoegen nodigen wij u uit voor een informatieavond over het Bezoekerscentrum Grebbelinie, wat gerealiseerd wordt op het grootste fort van de Grebbelinie gelegen in uw ‘achtertuin’!

  lees meer
 • Eigen Bijdrage Wmo-voorzieningen 2017

  In de praktijk is duidelijk geworden dat sommige groepen onevenredig hard worden getroffen door de systematiek van de eigen bijdrageregeling. Het kabinet verlaagt daarom de eigen bijdrage per 1-1-2017. Het betreft vooral de middeninkomens en gezinnen die nog niet pensioengerechtigd zijn. De gemeente Renswoude heeft besloten om de eigen bijdrage lager vast te stellen dan het kabinet heeft voorgesteld.

  lees meer
 • Geslaagde nieuwjaarsmarkt 2017

  Alle bezoekers, de deelnemende verenigingen/organisaties en de beheerders van sporthal de Hokhorst worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan een geslaagde en druk bezochte nieuwjaarsmarkt 2017!

  lees meer
 • Een fris voornemen voor 2017 – Drink ‘ns minder alcohol

  FrisValley start nieuwe campagne: Ouders van NIX

  FrisValley – het regionale alcoholmatigingsproject van de acht gemeenten Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen – start op 1 januari 2017 met een nieuwe campagne: Ouders van NIX. De campagne informeert ouders over de gevaren van en geeft tips en adviezen over hoe om te gaan met te vroeg, te veel en te vaak alcoholgebruik bij jongeren. Want ouders hebben nog altijd de meeste invloed op het gedrag van hun kinderen.

  lees meer
 • Nieuwe huurwoningen vanaf 27 december op huiswaarts.nu

  In Beekweide worden op dit moment 20 nieuwe huurwoningen gebouwd. Vanaf 27 december wordt een aantal van deze woningen aangeboden via huiswaarts.nu. Iedereen die bij huiswaarts.nu staat ingeschreven als woningzoekende kan tot 3 januari 2017 reageren op de nieuwe woningen.

  lees meer
 • Collectieve ziektekostenverzekering

  De gemeente Renswoude biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen; de Garant Verzekering. Als u een inkomen hebt tot 130% van de bijstandsnorm, kunt u deze verzekering afsluiten.

  lees meer
 • Collectieve ziektekostenverzekering

  De gemeente Renswoude biedt samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen; de Garant Verzekering. Als u een inkomen hebt tot 130% van de bijstandsnorm, kunt u deze verzekering afsluiten. 

  lees meer
 • Klimaat, tuin en de afvoer van regenwater

  Door klimaatverandering en het bestraten van tuinen ontstaan problemen met de afvoer van regenwater. Met de aanleg van regenwaterrioleringen wordt een deel van de wateroverlast voorkomen. Daarnaast vragen we aandacht voor het belang van een groene, levende tuin. 

  lees meer
Archief